Den populære julekalender på DR vinder prisen for Årets korte Tv-serie ved Robertprisen 2021.

Nisser, ballet og glöggøbleskiver er blot få af ingredienserne til sidste års anmelderroste julekalender på Danmarks Radio, om teenageren Bjørn og hans lille familie.

'Julefeber' er en magisk fortælling, der sat i kontrastfulde rammer mellem Urbanplanen og det Kongelige Teater, fortæller om en lille familie der, selvom de møder megen modstand, kæmper for at holde sammen og holde ud. Om Bjørn der skal finde rundt i sin nye identitet, om Gro der mærker julemagi, om far Kalle der forsøger at give sine børn en god jul og om balletdanseren Frederikke (Maria Szigethy), som skal bevise sit værd som danser.

Julekalenderen har både musik, dans, drama, uhygge og sjov. Smukke scener fra balletdansere i Nødeknækkeren efterfølges af humoristiske indslag med kantinemedarbejderen Ulrik, spillet af Martin Høgsted, der ikke helt ved om han skal spolere hans kollega Kalles (Joachim Fjelstrup) planer, eller om han skal hjælpe med at få julen i hus.

Med mange fine scener og karakterer er 'Julefeber' blevet rost i adskillige medier og i det nye år modtog julekalenderen altså en Robert for bedste korte TV-serie.

– Vi er så lykkelige og taknemmelige. Prisen deler vi med det dygtigste og kærligste filmhold og de skønneste og modigste spillere, siger instruktør Natasha Arthy til Juleweb.dk

Kun én gang før, har en julekalender løbet med prisen i samme kategori.